Tatanka Bizonboerderij

Bezoek onze Bizons of bestel bizonvlees. In maart 2020 zijn wij gestart met een kleine bizonboerderij. 9 Amerikaanse Bizons werden aangekocht. 7 vrouwelijke dieren, waarvan 2 drachtig en 1 stier bevolken onze weides in Willebringen op 5 km van Feestzalen Vogelzang. In mei 2020 werden 2 kalfjes, Kid (stiertje) en Belle Star (vaarsje) geboren. Ook in het voorjaar 2021 (mei - juli) werden 4 kalfjes geboren. In 2022 werden al 3 kalfjes geboren. Op 1 juni 2023 waren er al 4 nieuwe kalfjes en we zijn nog in blijde verwachting!!


De Bizons kunnen bezocht worden door groepen vanaf 20 personen. Met de traktor en huifkar rijden we in de weide tussen de bizons waar u de dieren van kortbij kan bewonderen en ondertussen uitleg krijgt door een gepassioneerde bizonboer. Tijdens het weekend van 21, 22 en 23 juli kan u ook alleen, met uw gezin of vrienden meerijden met de huifkar naar de bizons. Nadien kan u genieten van Bizonvlees in onze pop up brasserie!! Volg ons op Facebook voor meer informatie en de tijdstippen van vertrek.

Bizonvlees: kan u bij ons bestellen. In afwachting van eigen dieren die slachtrijp zijn kopen wij vlees aan bij een bevriende collega in de Ardennen. Bizonvlees is zeer smakelijk en ook erg gezond: rijk aan ijzer, omega 3, vitamine B, weinig vet en cholesterolarm. De dieren lopen dan ook het ganse jaar buiten, krijg enkel gras, hooi en kruiden die in de weides groeien, aangevuld met een beetje geplette granen. Kalfjes blijven minstens 6 maanden bij de moederdieren. De weides worden niet behandeld met kunstmest, noch herbiciden. Ook de dieren zelf worden niet behandeld behalve wanneer een dier ziek is en de jaarlijkse ontworming. Bizons zijn zeer ziektebestendig van nature uit. 

Bij de pagina foto's kan u meer foto's van onze magische dieren vinden.

Wenst u meer informatie over de begeleide rondritten, contacteer ons.


Bij deze ook enkele links naar media over onze bizons:
Tatanka Bizonboerderij

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x